Lekker uitwaaien

Hoe gaan we dat doen?

Een frisse neus halen staat letterlijk voor ‘naar buiten gaan’. Vanaf 30 maart 2021 roepen we alle werkende Nederlanders op om dagelijks dertig minuten buiten te bewegen. Te voet of op de fiets op herontdekking in je eigen buurt.

Voordelen van de Frisse neus challenge

De Frisse neus challenge is onderdeel van Low Car Diet en maakt gebruikt van de Fynch Smart Mobility App. Naast de inzichten rondom actief thuiswerken kun je als werkgever dus ook op groeps- en individueel niveau inzicht krijgen in de ontwikkeling van de CO₂-uitstoot veroorzaakt door mobiliteit, brandstofverbruik, beweging, modal split en spits mijdingen.

Waarom?

Iedere dag een half uur bewegen is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Na een half uur bewegen, heb je meer energie, ben je productiever en verbetert je creativiteit. Daarnaast vermindert het de kans op stress en ziekteverzuim.

Kortom: meedoen aan de frisse neus campagne is een win-win situatie voor zowel werknemer én werkgever.

Doel

We willen dat zoveel mogelijk bedrijven zich aansluiten bij deze challenge en een frisse neus halen een standaard onderdeel maken van de werkdag van werkend Nederland.

Daarnaast willen we de workforce in Nederland gezond houden, zowel fysiek als mentaal, én op een leuke manier bezig zijn met gezondheid.

Hoe?

Iedere deelnemer aan de Frisse neus challenge downloadt de Fynch App welke bewegingen en thuiswerken meet en beloont. Op regelmatige basis ontvang je een resultatenoverzicht. Heb je deze week alle mogelijke punten behaald? Of kan het nog beter?

De deelnemers worden middels verschillende communicatiemiddelen gestimuleerd om dit nieuwe gedrag vol te houden. Denk hierbij aan extra challenges, maar ook aan leuke weetjes en tips. Uiteindelijk treedt er een positieve gedragsverandering op.

Iedere Frisse neus wordt beloond met coins die je vervolgens kunt inwisselen voor duurzame producten in The Planet Club.